Frallor med sirap (10 st)
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 msk sirap (jag tog agavesirap)
2,5 dl vatten

1. Sätt ugnen på 200 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sedan sirap och vatten.
Rör till degen är jämn och fin. Degen blir kletig så jag hade lite mjölade händer.
3. Forma till bullar och lägg dom på plåten.
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. Servera med ost och marmelad.

Frukostfrallor utan jäst (6 st)
5 dl vetemjöl
2 msk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk rapsolja
2,5 dl mjölk
 
1. Sätt ugnen på 250 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sedan rapsolja
och mjölk och ha ner i mjölblandningen.Rör till en kladdig deg.
3. Rulla i vetemjöl och till en längd. Dela sedan i 6 bitar.
4. Forma till bullar och lägg ut på plåten. Pensla med olja eller vatten på bullarna.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter. Servera med ost och marmelad.