Fick nått ryck idag så jag började baka äppelpaj och chokladbollar! Recept på chokladbollarna hittar ni här. Bakade min äppelpaj med recept från Rutiga Kokboken som jag verkligen gillar. Jag hade bara 1,5 äpple till min paj då det vart lagom.
 

Pajdegen                            Fyllningen
125 gram smör                            4-5 äpplen
3 dl vetemjöl                                 Strösocker
2 msk vatten                                 Kanel
                                                       1 ägg
 
1. Börja med att blanda samman alla ingredienser för pajdegen. Ställ in i kylen ca 30 minuter.
2. Dela degen i 2 bullar och kavla degen. Fyll botten på pajformen med ena degbiten.
3. Skala och kärna ur äpplena, skär i tunna klyftor och lägg i formen. Strö på kanel och socker över äpplena.
4. Kavla ut andra degbullen och lägg över pajen och tryck till i kanterna. Du kan också lägga som ett rutnät över.
5. Grädda pajen i 35 minuter i mitten av ugnen på 225 grader.