Tänk att du varje dag kämpar med att ta dig ur sängen. Tänk att du kämpar emot all smärta för att orka en dag på jobbet. Tänkt dig att du bara bryter ihop så fort du kommer hem. Du vill bara gråta, ligga i sängen, inte vilja någonting, du får ständigt ångest och ändå kan du inte sluta tänka att du måste gå till jobbet. Inte ens vardagliga samtal är lätt längre. Ständigt tänker jag på att jag måste boka en läkartid för att få berätta hur jag mår, vad jag känner, hur jag bli bemött och all min ångest över småsaker. All denna jobbiga kamp med känslor.
 
"Vi måste lära oss att ta stress på allvar, sluta uppmuntra människor som uppenbarligen presterar över sin förmåga."

Jag kom på mig själv igår och idag av två liknande händelser som skedde. Igår skulle jag till Ica efter sent arbetspass för att köpa kaffe. Det jag fick med var allt annat än kaffe. Tillslut kikade jag i korgen och funderade "Vad skulle jag hit och ha egentligen?" Då slog det mig. Det var inte 2-pack semlor eller lösgodis utan kaffe. Stod nog i ca 5-10 minuter och funderade innan jag faktiskt kom på det och jag funderade även under tiden jag gick runt med korgen. Detta hände mig idag också. Skulle göra pannkaka tänkte jag till middag och gick in. Tog grädde, mjölk och gick till kassan. Betalade mina varor och när jag kom till parkeringen hemma så kom jag på det jag skulle köpa, "Skulle ju köpa vetemjöl!". Så ännu en gång, 2 dagar i rad, har jag glömt vad jag ska ha.
 
"Varningstecknen för utmattningssyndom är inte diffusa, vi är bara bra på att ignorera dem. Sömnstörningar, minnesstörningar, koncentrationsstörningar och plötsliga humörsvängningar är inget att rycka på axlarna åt, det är allvarliga symtom på att din hjärna har tagit skada av för hög belastning under en längre tid."